Compartimentul de Integrare Europeană

 

 

Caravana “Fermier în Europa”

(2006)

 

 

 

În perioada 16 octombrie – 8 decembrie 2006, Ministerul Integrării Europene, împreună cu Ministerul Agriculturii, Pădurilor si Dezvoltării Rurale, Autoritatea Natională Sanitară Veterinară si pentru Siguranta Alimentelor, Agentia Natională de Consultantă Agricolă, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurală si Pescuit si prefecturile din toată tara au derulat programul de informare “Fermier în Europa”, care a constat într-o caravană ce s-a deplasat în 820 de comune din toate judetele tării. Astfel, au avut loc câte două întâlniri pe zi cu potentiali întreprinzători, în total fiind organizate 20 de întâlniri în fiecare judet. Numărul estimat de participanti a fost de 25.000.

 

Reprezentantii Ministerului Integrării Europene, ai Ministerul Agriculturii, Pădurilor si Dezvoltării Rurale, Prefecturilor, Agentiei Natională de Consultantă Agricolă si ai Autoritătii Nationale Sanitar Veterinare s-au întâlnit cu potentiali întreprinzători din mediul rural si lideri locali. La întâlniri, au participat si reprezentanti ai autoritătilor locale.

 

În cadrul întâlnirilor, au fost abordate teme precum fondurile Uniunii Europene destinate agriculturii (conditii generale care trebuie îndeplinite, tipuri de proiecte care se pot finanta, institutii responsabile si datele lor de contact, pasii care trebuie urmati, sursele de informare despre licitatii, conditii specifice care ar trebui îndeplinite pentru fiecare sector de activitate, ce trebuie făcut pentru ca fermierii să fie pregătiti pentru fondurile UE). De asemenea, participantilor li s-au prezentat standardele din agricultură (care sunt standardele care trebuie respectate, care sunt institutiile care admnistrează aceste standarde, care sunt sursele de informare pentru standardele europene, care sunt beneficiile standardizării). Reprezentii comunitătilor au vizionat un film documentar despre experienta ferimerilor polonezi si maghiari imediat după aderare. La finalul întâlnirilor, au fost distribuite materiale informative pentru participanti.

 

 

Derularea campaniei de informare in judetul Botosani

 

Comunicate de presa

 

- etapa I

 

- etapa 2

 

 

Materiale informative

 

- ziarul "euROpeanul" (web site)

 

Nr. 1 - (click pentru download)

Nr. 2 - (click pentru download)

Nr. 3 - (click pentru download)

Nr. 4 - (click pentru download)

Nr. 5 - (click pentru download)

Nr. 6 - (click pentru download)

 

- brosura "Fermier in Europa"

 

[Prima pagina]