Compartimentul de Integrare Europeană

 

 

E.U. nu dau şi nu iau şpagă

(2006)

 - Campanie adresată cetăţenilor şi funcţionarilor publici -

 

Campanie anti-coruptie initiata de Ministerul Integrarii Europene
 

Anul acesta, Ministerul Integrarii Europene isi concentreaza toate eforturile pentru obţinerea unei evaluari pozitive in Raportul de monitorizare al Comisiei Europene din toamna, astfel incat Romania sa adere la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Cum urmatoarele luni vor fi critice pentru atingerea acestui obiectiv, MIE se concentreaza pe remedierea aspectelor care constituie motive de ingrijorare pentru Comisia Europeana.

In acest context, MIE deruleaza in perioada 13 iunie – 9 iulie 2006 o campanie de constientizare si informare a publicului larg si a funcţionarilor publici cu privire la fenomenul coruptiei. Grupurile carora ne adresam sunt angajaţii din sectorul bugetar care au o relatie directa, nemijlocita, cu publicul (mediul urban) – functionari din primarii, prefecturi, posturi de politie, politie de frontiera, sectii de evidenta populatiei (buletine, pasapoarte, permise auto) – si publicul larg din mediul urban, cetateni care intra in contact direct cu functionarii publici.

Campania se numeste „E.U. nu dau si nu iau spaga” si urmareste, pe de o parte, schimbarea atitudinii individuale fata de coruptie si informarea cetatenilor cu privire la modalitatile si instrumentele de combatere a micii coruptii. Pe de alta parte, campania vizeaza informarea functionarilor publici asupra riscurilor profesionale asociate coruptiei si formarea unei atitudini asociate viitorului statut de „functionar public european” in administratia publica din Romania.

Concret, campania se adreseaza angajatilor din sectorul bugetar care au o relatie directa, nemijlocita, cu publicul (mediul urban): angajatii din primarii, prefecturi, posturi de politie, politie de frontiera, sectii pasapoarte, sectii de eliberare a permiselor auto, si publicului larg, cetatenilor care intra in contact direct cu administratia publica, din mediul urban, intre 18 si 55 de ani.

Pentru derularea campaniei vor fi utilizate 2 tipuri de pliante informationale - unul pentru cetateni, altul pentru functionari, 2 tipuri de afise, insigne “E.U. nu dau si nu iau spaga” si “bancnota de 0 lei”. De asemenea, campania va fi sustinuta pe toata perioada derularii ei de spoturi video si audio si de o serie de 6 concerte “Nu da spaga” sustinute de trupa MOROMETZII.

Pentru atingerea unui numar cat mai mare de instituţii publice unde functionarii intra in contact direct cu cetatenii, campania se va desfaşura in prefecturi, primarii, sectii de politie, de evidenta a populatiei, de inregistrari si eliberari de permise auto din municipiul Bucureşti si din toate orasele resedinta de judet si in sectii ale politiei de frontiera. Partenerii sunt: Ministerul Justitiei, Ministerul Administratiei si Internelor, Freedom House, Societatea Romana de Televiziune, Radio Total, Cotidianul, VIP, DDB Bucharest, Kondiment Solutions si Morometzii.

 

Cordonatorul campaniei din judetul Botosani:  Claus Bertea - consilier de integrare, Ministerul Integrarii Europene

 

Legături web:

www.demascaspaga.ro

Comunicat de presa - Ministerul Integrarii Europene
 

 

Comunicate de presă

- 12 iunie 2006 (etapa 1)

- 26 iunie 2006 (etapa 1)

- 21 august 2006 (etapa 2)

 

 

Etapa a 2-a (august 2006)

 

Calendar

 

Institutia

Ziua, data

Comentarii

Politia de frontiera, vami

Vineri, 18 august

Distributie simultana, durata: 2-3 zile

Sectii de politie

Marti, 22 august

Distributie simultana, durată: 2-3 zile

Administratii financiare

Joi, 24 august

Durata: 2 zile

Politia rutiera

Marti, 29 august

Durata: 1 zi

 

Comunicat de presa - etapa 2

 

 

Download - materiale informative campanie

Link: http://www.demascaspaga.ro/eKontentSpagaFiles/acasa/ia_de-aici/ia_de-aici/index.html

 

 

 

Te mananca sa iei? Ti-o iei!  - pliant pentru functionari 

 

 

Te manaca sa dai? Mai gandeste-te! – pliant pentru cetateni

 

 

Afişul “E.U. nu dau si nu iau spaga”

 

 

Insigna “E.U. nu dau si nu iau spaga”

 

 

Bancnota de 0 lei

 

 

Spot TV (functionar)

 

 

Spot TV (cetatean)

 

 

Spot audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie Foto

- punctul de informare europeană al Instituţiei Prefectului judeţului Botoşani

 

 

 

[Prima pagina]