Comuna  BROSCĂUŢI

 

Date contact

Primăria comunei Broscăuţi

comuna Broscăuţi, jdeţul Botoşani

tel/ fax: 0231/621621

 

Descriere

Comuna Broscauti este asezata de o parte si de alta a râului Jijia si este compusa din 2 sate: satul Broscauti si satul Slobozia. Multa vreme a fost acceptata ideea ca denumirea localitatii ar veni de la “broasca” si mai mult decât atât, în anul 1582 avea deja denumirea de Broscauti.

Situatia economico-sociala

În comuna Broscauti, activitatile economice se deruleaza prin 12 agenti economici cu capital privat: fabrica de ulei, brutarie, mori de porumb, ateliere mestesugaresti de tâmplarie, etc. Si totusi, principalele ocupatii ale cetatenilor comunei sunt cultura cerealelor si cresterea animalelor. Ca plante cerealiere se cultiva grâul, secara, orzul, porumbul, sfecla de zahar si floarea soarelui. Se mai practica gradinaritul, cultura vitei de vie si pomicultura.

Pe pasunile si imasurile comunei pasc peste 3000 capete de bovine si ovine. În ceea ce priveste infrastructura,în comuna exista o retea de 42 km si calea ferats care strabate comuna, pe directia Dorohoi - Iasi. În domeniul gospodariei comunale comuna dispune de o retea de apa potabila în lungime de 3,6 km.

Obiective de investitii

Având în vedere posibilitatile de dezvoltare economica a comunei, se propun pentru anii urmatori o serie de proiecte:

 

Galerie foto

 

broscauti-1.jpg (29378 bytes)  broscauti-2.jpg (23135 bytes)

broscauti-3.jpg (26354 bytes)

| Pagina principala |